INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Jön az újabb vihar: Emma után a Johanna tarolja le Európát

Infostart / InfoRádió
Emma után Johanna tarolja le Európát. Délutántól és az éjjel viharos széllökésekre lehet számítani Magyarországon, főképp a főváros térségében. Bozóki István, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: a vihar akkora pusztítást nem fog végezni, mint az országon két hete végigsöprő ciklon, de 70 km/órás sebességű széllökésekre fel kell készülni. Molnár Anikó kérdezte Bozóki Istvánt.

A Nyugat-Európa felett szeles, változékony időt okozó ciklon frontrendszere hamarosan eléri a Kárpát-medencét, és át is vonul felettünk - mondta el az InfoRádiónak Bozóki István.

A meteorológusok a nyugat-európaihoz képest mérsékeltebb áramlásra számítanak. A felhőzet növekedése már megkezdődött Magyarország fölött, átmenetileg többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar.

Erős szélre a front áthaladtával lehet számítani, a fővárosban és környékén a késő esti-éjszakai óráktól csökken majd a felhőzet, és ezzel együtt a szél nyugatira-északnyugati irányúra változik.

Viharos, 55-75 km/órás széllökésekre lehet számítani, főként a Győr-Budapest-Szeged vonal térségében, hangsúlyozta a meteorológus, aki szerint azonban a Kárpát-medencében valószínűleg nem okoz majd a szél akkora károkat, mint az Emma nevű ciklon.


A címlapról ajánljuk