eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány döntött: Sas József nem kap Kossuth-díjat

Kossuth-díjra javasolták idén Sas József humoristát, a Mikroszkóp Színpad vezetőjét azonban adócsalásért nem jogerősen elítélte a bíróság, így Gyurcsány Ferenc a kitüntetési előterjesztés visszavonása mellett döntött - értesült az Index.

Nem ellenjegyezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hogy Sas Józsefet Kossuth-díjjal tüntessék ki, értesült az Index. A humoristát a Kossuth-díj bizottság javasolta kitüntetni, és ezzel első körben a kormány is egyetértett.

Az előterjesztés Sólyom László államfőt is megjárta. Sas Józsefet viszont hétfőn első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a bíróság ugyanis bűnösnek találta négy rendbeli adócsalásban. Emellett 300 000 Ft pénzbüntetést is kirótt rá a bíróság.

Gyurcsány Ferenc kormányfő ezután döntött a kitüntetés visszavonása mellett, és erről Sólyom László államfővel is egyeztetett - ezt az információt Daróczi Dávid kormányszóvivő is megerősítette. A köztársasági elnöki hivatal azt mondta, kitüntetési ügyekben nem nyilatkoznak.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×