INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Megtalálta a kieső források pótlását a Fidesz

Infostart / InfoRádió
A Fidesz benyújtotta a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló törvényjavaslatát a parlamentnek. Eszerint április elsejétől az eltörölt befizetések pótlására a Miniszterelnöki Hivataltól, az APEH-től és a Vám és Pénzügyőrségtől vonnának el pénzt.

A Fidesz alelnöke elmondta: ha április 1-től eltörlik a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, akkor az idei évben 15,8 milliárd forint pótlására van szükség. Varga Mihály hozzátette: ezt az összeget a Miniszterelnöki Hivatal kiadásainak csökkentésével, a dologi kiadások visszafogásával lehetne előteremteni.

A Fidesz tervezete szerint több mint 8 milliárd forintot csoportosítana át az Országgyűlés a Miniszterelnöki Hivatal költségvetéséből, a maradék közel 8 milliárdot pedig az APEH-től, a Vám és Pénzügyőrségtől és a Reneszánsz év programoktól venné el. Az alelnök hozzátette: álságos a kormány állítása, amely szerint az idei költségvetést már nem lehet módosítani.

2009-től pedig a Fidesz a játékadóból befolyó mintegy 41 milliárd forintot fordítaná oktatási és egészségügyi fejlesztésekre.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk