eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Felfüggesztett börtönt kapott a népszavazási értesítőket elásó postás

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a debreceni postást, aki elásott több száz választási értesítőt. A kézbesítő ellen népszavazás rendje elleni bűntett miatt indult eljárás.

A Hajdú-Bihar megyei bíróság nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte azt a debreceni postát, aki választási névjegyzéket ásott el a március 9-i népszavazás előtt. A 21 éves kézbesítő ellen hozott ítéletet a bíróság két évre felfüggesztette.

A bíróság a férfit népszavazás rendje elleni bűntettben találta bűnösnek. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

A postást az eset után azonnal elbocsátották munkahelyéről. A vádirat szerint a kézbesítőnek 1882 népszavazási értesítőt kellett volna kihordania, de azoknak csak egy részét vitte el a címzetteknek, a többit kertjében ásta el.

A debreceni 2-es számú posta alkalmazottja február 18-án vette át a népszavazási értesítőket, amelynek egy részét február 25-én ásta el. Ezzel megakadályozta, hogy a népszavazási értesítők eljussanak a címzettekhez, s tette ezt annak tudatában, hogy a népszavazásról szóló értesítők sajátosságairól, illetve kézbesítési rendjéről a kézbesítést megelőzően a postán oktatásban részesült.

A volt postás ellen 732 rendbeli választás, népszavazás, népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A fiatalember tettét azzal indokolta, hogy nagy stressznek volt kitéve. Szerinte ugyanis túl sok levelet kellett kihordania.

A 21 éves férfi tettét megbánta, az általa okozott 25 600 forintos kárt már megfizette. A bíróság enyhítő körülményként figyelembe vette, hogy büntetlen előéletű és megbánást tanúsított. Az ítélet nem jogerős.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×