INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Újra van szülészet a Szent Margit Kórházban

Infostart / InfoRádió
A III. kerületi önkormányzat üdvözli, hogy a Szent Margit Kórházban március elsejétől ismét van szülészeti osztály - mondta az InfoRádiónak Bús Balázs polgármester. A kerület szeretné, ha a sebészeti osztályt is visszakapná az intézmény.

Tizenöt ágy került vissza a Szent Margit Kórházba, ahol március 1-jétől újra van szülészet - mondta az InfoRádiónak a III. kerület fideszes polgármestere.

Bús Balázs hozzátette: hiába érveltek a kórházátalakítások során a 40 ággyal működő osztály megtartása mellett, és magyarázták, hogy a Szent János Kórház nem lesz képes ellátni a feladatot; Óbudán ugyanis korábban évente közel 1.700 gyermek született.

A polgármester azt reméli, hogy a fővárosi vezetés belátja: a kerületnek akkor is igaza volt, amikor a sebészeti osztály bezárása ellen tiltakozott, és korrigálja korábbi döntését.

A tizenöt ágy több mint a semmi, egy ideig fenntartható így is az elégséges szolgáltatás, Bús Balázs azonban bízik abban, hogy a továbbiakban újabb ágyak kerülhetnek vissza a szülészetre.

A fideszes polgármester arra bíztatja az illetékeseket, hogy fontolják meg a kerület szakmai - és nem politikai - alapú észrevételeit, és vegyék figyelembe azokat az egészségügyi ellátás alakításánál.

A Fővárosi Közgyűlés a múlt héten döntött arról, hogy a nem adja át a Szent Margit Kórházat a III. kerületnek. Bús Balázs szerint a határozat furcsa, hiszen azzal indokolták, hogy az intézmény nem létezik.

Igaz, hogy a kórház január elsejével beolvadt a Szent János Kórházba, ám, amikor a kerület benyújtotta a kérését, az még önálló intézményként működött, így a közgyűlés hozhatott volna más döntést is - mondta a polgármester.

Bús Balázs hangsúlyozta: nem is az a fontos, hogy ki a kórház fenntartója, hanem az, hogy a városrész és az agglomeráció ellátása biztosított legyen az intézményben.

Hanganyag: Tenczer Gábor

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk