INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Tizenöt milliárdot bukhat a csepeli szennyvíztisztító

InfoRádió / MTI
Lapértesülés szerint 15 milliárd forint támogatást vonnának meg a csepeli központi szennyvíztisztító beruházástól az Európai Bizottság ellenőrei. A csepeli központi szennyvíztisztító beruházási költsége 428 millió euró, vagyis mintegy 190 milliárd forint, amelynek 65 százalékát az Európai Unió állja.

Az Európai Bizottság ellenőrei 15 milliárd forint támogatást vonnának meg a csepeli központi szennyvíztisztító beruházásától - értesült a HVG.

A hetilap úgy tudja: a szakemberek szerint a közbeszerzési eljárások nem voltak kellően versenybarátok. A fővárosi önkormányzat még nem kapott hivatalos értesítést az uniós vizsgálatról.

A csepeli központi szennyvíztisztító beruházási költsége 428 millió euró, vagyis mintegy 190 milliárd forint, amelynek 65 százalékát az Európai Unió, 20 százalékát a magyar állam, 15 százalékát a fővárosi önkormányzat finanszírozza.

A létesítmény napi 350 ezer köbméter szennyvíz biológiai megtisztítására lesz képes. A beruházás befejezésével a fővárosban a Dunába engedett, biológiailag tisztított szennyvizek aránya 45 százalékról 95 százalékra nő.

A címlapról ajánljuk