eur:
393.94
usd:
369.56
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az orvosi kamara szerint "kulcskérdés, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt"

A népszavazáson való részvételre buzdít a Magyar Orvosi Kamara amiatt, hogy a végeredmény hitelesen tükrözze az emberek álláspontját. Éger István, a szervezet elnöke megismételte: a vizitdíj és kórházi napi díj eltörlése esetén a kieső bevételt a kormánynak közpénzből kell pótolnia.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint akkor lesz hiteles az ügydöntő népszavazás, ha a választópolgárok nagy része elmegy voksolni. Éger István megerősítette, hogy a szervezet továbbra is kiáll a vizitdíj és a kórházi napi díj eltörlése mellett, mert "kulcskérdés, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt".

Éger István az InfoRádió kérdésére azt nem mondta meg, hogy a kormánynak miért, és a költségvetés melyik részéből kellene kompenzálnia az orvosokat, ha el kell törölni a vizitdíjat, vagy a kórházi napi díjat, de a kamarai elnök megfogalmazása szerint nem is ezen kell filozofálni.

"Nem azon kell filozofálni, hogy a vizitdíj költségvetési tétel-e vagy sem, hanem arról, hogy miből lehet ezt, illetve nem ezt, hanem ezt lényegesen meghaladóan szükséges mértékű refinanszírozást biztosítani az alapellátás számára" - jelentette ki a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Éger István hangsúlyozta: egy eredményes és érvényes népszavazás esetén a kamara mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az orvosoktól és a kórházaktól kieső bevételről a döntéshozók gondoskodjanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×