INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Az orvosi kamara szerint "kulcskérdés, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt"

Infostart / InfoRádió
A népszavazáson való részvételre buzdít a Magyar Orvosi Kamara amiatt, hogy a végeredmény hitelesen tükrözze az emberek álláspontját. Éger István, a szervezet elnöke megismételte: a vizitdíj és kórházi napi díj eltörlése esetén a kieső bevételt a kormánynak közpénzből kell pótolnia.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint akkor lesz hiteles az ügydöntő népszavazás, ha a választópolgárok nagy része elmegy voksolni. Éger István megerősítette, hogy a szervezet továbbra is kiáll a vizitdíj és a kórházi napi díj eltörlése mellett, mert "kulcskérdés, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt".

Éger István az InfoRádió kérdésére azt nem mondta meg, hogy a kormánynak miért, és a költségvetés melyik részéből kellene kompenzálnia az orvosokat, ha el kell törölni a vizitdíjat, vagy a kórházi napi díjat, de a kamarai elnök megfogalmazása szerint nem is ezen kell filozofálni.

"Nem azon kell filozofálni, hogy a vizitdíj költségvetési tétel-e vagy sem, hanem arról, hogy miből lehet ezt, illetve nem ezt, hanem ezt lényegesen meghaladóan szükséges mértékű refinanszírozást biztosítani az alapellátás számára" - jelentette ki a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Éger István hangsúlyozta: egy eredményes és érvényes népszavazás esetén a kamara mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az orvosoktól és a kórházaktól kieső bevételről a döntéshozók gondoskodjanak.


A címlapról ajánljuk