eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Horn: Nem fizetünk kétszer az egészségügyi szolgáltatásokért

Az SZDSZ szerint nem igaz, hogy a vizitdíj és az egészségügyhöz kapcsolódó járulékok kétszeres fizetési kötelezettséget jelentenek a szolgáltatásokért. A párt ügyvivője az InfoRádiónak elmondta: a járulék nem elég az egészségügyi kiadások fedezésére, ezért kell a vizitdíj. Horn Gábort annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Fidesz szerint hamarosan 1000 forintra emelkedik a vizitdíj.

Nincs terv arra, hogy a jelenlegi 300-ról ezer forintra emelkedjen a vizitdíj, ahogy azt a Fidesz állítja - mondta az InfoRádiónak Horn Gábor.

Az SZDSZ ügyvivője kiemelte: aki ezt állítja, az a szokásos szociális demagógiával próbálja megtéveszteni az embereket, csak riogatásról van szó.

A vizitdíj nem véletlenül annyi, amennyi, van egy korlátja ennek - hangsúlyozta Horn Gábor. A liberális párt politikusa hozzátette: ennek nem az a célja, hogy nehéz helyzetbe hozza az embereket, hanem, hogy legyen önrész, és legyen forrása az egészségügyi intézményeknek a fejlesztésekhez.

Az SZDSZ ügyvivője úgy vélekedett: az emberek nem kétszer fizetnek az egészségügyi szolgáltatásokért a járulékok és a vizitdíj révén.

A járulékfizetés nem elegendő ahhoz, hogy színvonalasan működjön az egészségügy - emelte ki Horn Gábor. Kifejtette: ebben a helyzetben vagy a járulékot lehet megemelni, vagy egy jelképes összeget lehet az egészségügyi intézményrendszer használatához rendelni.

Az SZDSZ politikusa szerint ha a vizitdíj adó lenne, akkor nem lehetne népszavazást kiírni róla, mert ezt az alkotmány kizárja.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×