eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

SZDSZ-es ügy: "nem bébiételt majszoló cigányemberekről beszélünk"

Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere feljelentést tett az SZDSZ vitatott elnökválasztásának ügyében. Korábban 700 tagot toborzott pártjának Dél-Baranyában, de azt mondja ez csak három szavazatot hozott az SZDSZ jelenlegi elnökének.

A 2006-os önkormányzati választások előtt elkezdődött a pártszervezés Baranyában. A párt teljes vezérkara tudott erről, Kóka János és Kuncze Gábor is. Mindenki - mondta az InfoRádióban Mali Zoltán, aki feljelentést tett a szabad demokraták vitatott elnökválasztása miatt.

Ma azt mondják, hogy kocsmai beléptetések történtek. Gulyás József, az országos tanács elnöke még az elnökválasztás előtt eljött Baranyába. Látogatást tett az alapszervezeteknél, és láthatta, hogy nem "bébiételt majszoló cigányemberekről beszélünk", hanem van programjuk, dolgoznak - jelentette ki a politikus.

A polgármester közölte, hogy Kóka János biztosan tudott az akcióról, mert megírta neki, igaz az e-mailekre nem kapott választ.

Mali Zoltán a pártszervezést azzal magyarázta, hogy komoly lobbierőt akartak képviselni a pártelnökválasztáson.

Arra a kérdésre, hogy szerinte hozzájárult-e a tagtoborzással Kóka János pártelnökké választásához, azt mondta, hogy Baranyából hárommal több küldött volt, mint az előző választáson. Hozzátette: nem hiszi, hogy érdemben hozzájárult volna ezzel Kóka János megválasztásához.

"Minden falu kapott pályáztatás nélkül tízmillió forint nagyságrendű támogatást. A saját klientúrának elég komoly pénzek lettek kiosztva. Azoknak a falvaknak, amelyek kaptak ilyen pénzt, a háromnegyede SZDSZ-es vezetésű" - jelentette ki Mali Zoltán, aki egy éve kilépett az SZDSZ-ből, miután lopásért elítélték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn rendelte el a nyomozást az SZDSZ-es elnökválasztás ügyében, magánokirat-hamisítás gyanúja miatt.

Borbély Zoltán ügyész, a Legfőbb Ügyészség szóvivője elmondta: Szerdahelyi Szabolcs, a Deport '56 elnöke pénteken tett feljelentést a XI. kerületi rendőrkapitányságon az ügyben, a BRFK pedig hétfőn elrendelte a nyomozást.

A szóvivő hozzátette: hétfőn az V-XIII. kerületi ügyészségen egy polgármester is feljelentést tett az ügyben, ugyanezen tartalommal, a feljelentést vélhetően továbbítani fogják a BRFK-ra. Az MTI úgy értesült, hogy a feljelentő Mali Zoltán volt.

Közben az SZDSZ belső vizsgálatot kezdeményezett a párt legutóbbi elnökválasztás ügyében.

A Hír TV Célpont című műsorában hangzott el a vád, amely szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását és Kóka János nem igazi voksokkal nyerhette meg a választást.

Köteles Péter, az SZDSZ egyik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tagja nyilatkozott a televíziónak.

T. Asztalos Ildikó az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke közölte, minősíthetetlen vádaskodásnak tartja Köteles Péter kijelentéseit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×