eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kinek áll érdekében mérget tenni egy patika hűtőjébe?

Provokációra gyanakszik az egri Markhot Ferenc Kórház intézeti gyógyszertárának vezetője, aki szerint nem véletlen, hogy éppen most került egy doboz halálos méreg a patika hűtőkamrájába. A brómciánt február 14-én találták a kórház alagsorában lévő gyógyszertárban, jelenleg a rendőrség vizsgálja, hogyan kerülhetett oda.

Egy nyolcfős nyomozócsoport dolgozik annak kiderítésén, hogyan kerülhetett brómcián az egri kórház gyógyszertárának hűtőkamrájába. A hengeres tégely egy papírzacskóban volt, a papíron szerepelt a brómcián felirat.

A gyógyszertár vezetője szerint a raktárhelyiségbe csak a gyógyszertári dolgozók léphetnek be, a kórház főnővérei és a beszállítók is csak egy meghatározott helyen tartózkodhatnak a patikában.

Katonáné Turai Erika cáfolta, hogy a szer - amelyet a patikák nem forgalmaznak - akár a kórházi osztályokra is feljuthatott volna.

A patikavezető provokációnak tarja az ügyet, mint mondta, nemrég minőségbiztosítási ellenőrzés volt a gyógyszertárban. Ha a szert az auditor találja meg, valószínűleg bezárhatják a kaput.

Arra nem tudott felelni, kinek állhatott az érdekében mindez.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×