eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Elrendelték a nyomozást az Il Ferro ügyében

A Fővárosi Főügyészség csalás gyanúja miatt elrendelte a nyomozást az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro cég ügyében. A nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Parancsnoksága folytatja le.

A Vám és Pénzügyőrség korábban számviteli fegyelem megsértése miatt már vizsgálatot indított az autóreklámmal foglalkozó céggel szemben.

Ennek az eljárásnak a során bukkantak a vámnyomozók olyan adatokra, amely felvette a sikkasztás, a csalás és a pénzmosás gyanúját is.

A vámnyomozók szerint 700 millió forint elsikkasztásáról van szó ezért az ügyészhez fordultak, hogy rendeljék el a nyomozást az ügyben. A vádhatóság ma hozta meg a döntést és elrendelte a nyomozást csalás megalapozott gyanúja miatt.

Tavaly áprilisban a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból vizsgálatot indított, de nem talált bűncselekményre utaló nyomokat.

Tavaly február végén függesztette fel az autóreklámmal foglalkozó cég a kifizetéseket, amit akkor tulajdonosváltással indokoltak. Nyár elején a cég bejelentette, hogy fizetésképtelen.

A kft.-nek 8.000 ügyfele van, akik vállalták, hogy a hitelre vásárolt autóikra hirdetések kerüljenek, amelyek fejében a kft. a havi részleteket fizeti.

A cég a befolyt regisztrációs díjakból tartotta fenn magát. A ktf. az ügyfeleknek 300 millió forinttal tartozik. Több ügyfél pert indított a cég ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×