eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az országos tisztifőorvos tanácsadója a vizitdíj mellett kampányoló háziorvos

A Heti Válasz szerint a vizitdíj mellett kampányoló és aláírásokat gyűjtő Komáromi Zoltán háziorvos az egészségügyi miniszter által kinevezett országos háziorvosi szakfelügyelőként is dolgozik. Az InfoRádiónak Komáromi Zoltán elismerte, hogy szakfelügyelő, de azt cáfolta, hogy bármilyen politikai kötődése lenne.

A vizitdíj mellett kampányoló és aláírásokat gyűjtő Komáromi Zoltán az InfoRádiónak elismerte, hogy tanácsadója az országos tisztifőorvosnak háziorvostani témában.

A háziorvos kifejtette: panaszügyeket vizsgál, vagy vizsgáltat ki, illetve jogszabályi véleményezésekre ad véleményt, és munkájáért a Országos Tisztifőorvosi Hivatal szakmai intézeteként működő Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ fizet neki. Hangsúlyozta: szakfelügyelőként nem ellenőriz és nem szankcionálhat.

Komáromi Zoltán arra a kérdésre kitérő választ adott, etikusnak tartja-e azt, hogy az Egészségügyi Minisztérium alá tartozó intézményekkel van kapcsolatban, és így gyűjt aláírásokat a vizitdíj mellett.

A háziorvos kiemelte: az aláírásgyűjtést nem ő indította, hanem néhány budapesti barátja, akiknek tanácsolt néhány dolgot. Fontosnak tartotta, hogy internetes fórumon gyűjtsék az aláírásokat, így elkerülve annak a gyanúját, hogy az orvosi munkával kapcsolatban gyűjtenek aláírásokat - tette hozzá.

Komáromi Zoltán kifejtette, hogy korábban is felemelte a hangját minden olyan szándék ellen, ami a házirorvosi társadalom szakmai pozícióját rontotta volna.

A háziorvos elmondta: nem számított arra, hogy a sajtó ennyire rászáll erre a témára, és arra sem, hogy politikailag mekkora vihart kavar, mert nem azért tette mindezt.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×