eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A szakszervezet valótlanságot állít?

Nem igaz a szakszervezet azon állítása, hogy a MÁV már hajlandó lenne megállapodni, csak a közlekedési tárca ezt nem engedi - mondta Zsoldos Mariann, a MÁV Zrt. humánerőforrás igazgatója. Hozzátette: sem jogi, sem gazdasági lehetősége nincs a vasúttársaságnak a követelések teljesítésére.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete 2007 júliusától követel 10 százalékos béremelést, az éves bérfejlesztésen túl, valamint 2,5 havi átlagkeresetnek megfelelő juttatást a MÁV Cargo privatizációjából befolyó, több mint 100 milliárd forintos bevételből.

A szakszervezet két sikertelen sztrájkot is tartott az ügyben, és hetek óta tárgyal a vasúttársaság vezetőivel. Most a VDSZSZ azt állítja, hogy a MÁV már hajlandó lenne az egyezségre, a tulajdonos közlekedési tárca azonban nem engedi ezt meg.

A közlekedési vállalat humánerőforrás igazgatója azonban ezt határozottan cáfolta az InfoRádiában. Zsoldos Mariann hangsúlyozta: továbbra sem adottak sem a gazdasági, sem a jogi feltételek ahhoz, hogy pluszjuttatást nyújtsanak a dolgozóknak.

Szerinte csak egy tárgyalási taktika a szakszervezet részéről az, hogy a minisztériumra próbálja hárítani a felelősséget.

Emlékeztetett arra: a bíróság is kimondta, hogy a szakszervezet a munkaadóval kötött középtávú megállapodás alapján nem követelhet sztrájkkal béremelést.

A VDSZSZ február 1-jén tartottak sztrájkot, amelyet 4-én ismét elindítottak, ez utóbbi 7-ig tartott.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×