eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Összekapott Dávid Ibolya és Gyurcsány a parlamenti nyitónapon

Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött meg az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapja. Az ellenzéki MDF elnöke, egyben frakcióvezető-helyettese úgy vélte, hogy a miniszterelnök politikai taktikai okokból halasztotta el évadnyitó beszédét. Viszontválaszában Gyurcsány Ferenc "bulváros politológiai fejtegetésnek" nevezte Dávid Ibolya szavait és hangsúlyozta: az MDF elnökének "nem az a dolga, hogy nekünk megrendeléseket adjon".

Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött meg az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Dávid Ibolya, az MDF frakcióvezető-helyettese beszédében úgy vélte: a miniszterelnöknek 2008-ban inába szállt a bátorsága, mivel évadnyitó beszédét (Dávid Ibolya szerint feltehetően taktikai okokból) nem az első ülésnapon tartja meg. "Ha az ellenzék egyik vezetőjének beszéde csúszik, akkor az Öné is" - utalt Orbán Viktor szerdára tervezett beszédére.

Dávid Ibolya: ez egy politikai Ki nyer ma játék

"Arra a következtetésre is juthatunk, hogy az a fontos: Öné legyen az utolsó szó. Ez egy politikai Ki nyer ma játék. Ott folytatja a két párt, ahol 2007-ben abbahagyta" - jelentette ki Dávid Ibolya, aki szerint emiatt egyáltalán nem jut idő az ország állapotára.

Márpedig ez sokkal fontosabb lenne, mint az, hogy ki kit hív ki vitára, inkább a gazdasággal kellene foglalkozni - mondta az MDF frakcióvezető-helyettese.

Gyurcsány: "Ön súlyos tévedésben van"

Válaszában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt mondta: Dávid Ibolya beszéde "túl szimpla, bulváros politológiai fejtegetésnek jó", de az ellenzéki pártelnökhöz méltatlan.

"Miközben Ön a két párt elnökének Ön szerint látható vitáját ostorozza, Ön súlyos tévedésben van. Lesz országértékelő beszéd, azért nem ma, mert az egészségügyi végszavazás előtt, ami 2007 politikai napirendjének része, nem lehet elmondani, mit gondol a miniszterelnök 2007-ről" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, ha Dávid Ibolya megkérdezte volna a beszéd csúszásának okáról, szívesen válaszolt volna neki.

"Több, mint abszurd, hogy egy parlamenti párt elnöke felszólítja a többi parlamenti pártot, hogy fogalmazzák meg a véleményüket. Önnek nem az a dolga, hogy nekünk megrendeléseket adjon. Emlékeztetem Önt, Ön is, egy pártnak a tagja, mi több vezetője" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

"Csak annyit rendeljen meg tőlünk, mint amennyire igényes és határozott a maga szerepével kapcsolatban. Aki felnőtt politikát igényel, annak felnőtten kell viselkednie" - mondta Dávid Ibolyának a kormányfő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×