eur:
401.41
usd:
365.75
bux:
73610.99
2024. október 4. péntek Ferenc

MDF: a kormány vonja vissza a traffipax-rendeletet!

Az MDF arra kéri a kormányt, hogy még a hatályba lépés előtt vonja vissza azt a rendeletét, amely magáncégek számára is lehetővé tenné a traffipax-ellenőrzést az utakon.

Az MDF azt szeretné elérni, hogy a kormány vonja vissza azt a rendeletet, mely lehetőséget ad magáncégeknek is a sebességmérésre a közutakon.

Hock Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese hangsúlyozta: a gyorshajtási bírságokból befolyt pénzt baleset-megelőzésre, felvilágosításra, utánképzésre kellene fordítani, nem pedig magánzsebekbe szivárogtatni.

A politikus szerint ugyanis elképzelhető, hogy a sebességmérést kormányközeli vállalkozások végzik majd, ezért - mint mondta - az MDF figyelemmel kíséri a tendereredményét.

Hock Zoltán hozzátette: a rendőrségnek van elég embere a feladat elvégzésére és a kormánynak kordonok helyett inkább traffipaxokat kellett volna vásárolnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×