eur:
385.6
usd:
355.2
bux:
68050.09
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem maradhatnak ki az MSZP képviselői a szavazásból

Nemmel szavaz az egészségbiztosítási törvényt megerősítő fideszes népszavazási kezdeményezésre az MSZP. A párt parlamenti frakciójának vezetője a képviselőcsoport évadnyitó ülése után elmondta: az egészségbiztosítás új modelljét felvállaló törvényjavaslatot továbbra is támogatják.

Lendvai Ildikó azt mondta: a törvénymegerősítő népszavazásra vonatkozó ellenzéki kezdeményezés - a frakció szerint - visszaélés a parlamenti és képviselői felelősséggel.

A képviselőcsoport vezetője azt is közölte: Karsai József a zárószavazás ügyében felmentését kérte a frakciófegyelem alól, Farkas Imre pedig nem venne részt a szavazáson.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: a frakció nem hagyta jóvá a képviselők kérését. Az InfoRádió úgy értesült: a két szocialista politikus ennek ellenére nem kívánja megszavazni az egészségbiztosítási törvényt.

Az MSZP-frakció 12 módosító indítvány benyújtását támogatja az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslathoz - mondta Kökény Mihály, az MSZP egészségügyi szakpolitikusa.

A szocialista képviselőcsoport úgy döntött, hogy a vizitdíjjal és a kórházi napidíjjal összefüggésben nem nyújt be módosító indítványt - közölte a képviselő.

Kökény Mihály kitért arra, hogy a módosító indítványok megfelelnek a köztársasági elnök elvárásainak, és a törvény eredeti céljával összhangban a garanciális elemeket, a társadalmi kontrollt erősítik.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×