eur:
385.53
usd:
355.18
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

MÁV: a sztrájk felesleges, a követelések irreálisak

Hétfőn sem született megállapodás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. A felek kedden 11 órától folytatják a tárgyalásokat.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a vasúttársaságnak nincs jogosultsága, hogy teljesítse a szakszervezet követeléseit. A VDSZSZ azt akarja, hogy a vasúti dolgozók mindegyike 250 ezer forintot kapjon a MÁV Cargo eladásából származó, 100 milliárd forintos bevételből.

A MÁV vezetői azonban többször hangsúlyozták: hűtlen kezelés lenne, ha a dolgozók között osztanák szét a bevételt. Sigulinszki Tibor hangsúlyozta: a MÁV semmit nem tud tenni a megállapodásért, a szakszervezetnek be kellene látnia, hogy a sztrájk felesleges.

Hogy mégis meddig tarthat még a munkabeszüntetés, arra a szóvivő nem tudott válaszolni, csak annyit mondott: mindez a szakszervezeten múlik, amely azonban tisztában van azzal, hogy a követelések irreálisak.

Nem sikerült megállapodni a még elégséges szolgáltatásról sem, így kedden is hasonló forgalmi helyzetre számíthatnak az utasok.

Sigulinszki Tibor azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a munkabeszüntetés mekkora veszteséget okoz a vasúttársaságnak. Pénteken egyébként 5 millió forint értékben váltottak vissza jegyeket az utasok, a pályavasúti bevételkiesés pedig naponta 142 millió forint.

Hétfőn a vonatok 22 százaléka indult el, a délelőtt 11 óráig menetrend szerint közlekedő 1500 járatból 330 indult el.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×