eur:
385.36
usd:
354.62
bux:
68162.58
2024. május 21. kedd Konstantin

A Fidesz az OVB-hez fordult a kormány kampánya miatt

A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult a kormány népszavazási kampánya miatt; a beadványt Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója hétfőn személyesen adta át a testület székhelyén, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban.

A Fidesz a beadványban állásfoglalást kér az OVB-től arról, hogy a kormányra is vonatkozik-e az az 1997-es alkotmánybírósági határozat, amely kimondja: az alkotmányos szerveknek tartózkodniuk kell a népszavazási kampányba való bárminemű beavatkozástól, azaz semlegesnek kell maradniuk.

"Most el fog dőlni, hogy az OVB a választópolgároknak valóban független, csak a törvényeknek alárendelt szervezete, vagy akár egy kormányszóvivő is utasíthatja, milyen döntéseket hozzon" - fogalmazott Répássy Róbert.

Szigeti Péter, az OVB elnöke az MTI kérdésére telefonon közölte, hogy a testület szerda délután tárgyalja a beadványt.

Daróczi Dávid kormányszóvivő reagálásában az MTI-nek hangsúlyozta: a kormány nem folytat népszavazási kampányt, egyetlen dolgot tesz, 4,5 milliárd forintot biztosít a referendum költségeire.

A kormány, mint ahogyan minden más kötelezettségét, természetesen a tájékoztatást is az adófizetők pénzéből, az állami büdzséből fedezi - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×