eur:
385.53
usd:
355.21
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

A BKV-nál nem okoz fennakadást a vasutassztrájk

A BKV-nak eddig még nem kellett pótbuszokat beállítania a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által meghirdetett sztrájk miatt - mondta az InfoRádiónak Szántó Ferenc, a társaság fődiszpécsere.

A vasutassztrájk miatt eddig nem választották sokkal többen a BKV járatait a bevezető vonalakon, a gépkocsiforgalom azonban megerősödött a vasúttal párhuzamos utakon - mondta az InfoRádiónak a BKV fődiszpécsere.

Szántó Ferenc közölte: a két fél között megállapodás született arról, hogy a BKV Zrt. a sztrájk idején elfogadja a MÁV-bérleteket az agglomeráció és a budapesti állomások között közlekedő járatokon.

Ha a MÁV vezetői szükségesnek látják, a BKV pótlóbuszokat állít forgalomba - fűzte hozzá a fődiszpécser.

Nem dolgoznak

Budapesten a vasúti dolgozók jelentős része támogatja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének hétfő hajnali 3 órakor kezdődött munkabeszüntetését - közölte az érdekképviselet vezető ügyvivője.

A MÁV sajtófőnöke arról számolt be, hogy a budapesti nagy pályaudvarokon kialakult helyzet miatt a kelenföldi, a rákospalotai és az újpesti állomásokról indulnak és érkeznek a vonatok. A fővárosban a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron a jegy- és kocsivizsgálók, valamint a forgalmisták sztrájkja miatt szünetel a vasúti közlekedés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×