eur:
385.95
usd:
354.8
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Megváltozik a parlament ülésezési rendje

Február 11-én szavaz az Országgyűlés az egészségbiztosítási törvényről, valamint a jogszabály megerősítésére benyújtandó fideszes népszavazási kezdeményezésről - közölte a házelnök a frakciók képviselőivel folytatott egyeztetés után. Szili Katalin elmondta, hogy a parlament február 18-án dönt az ombudsmanjelöltekről.

Az Országgyűlés elnöke bejelentette azt is, hogy a parlament ősztől hétfő és kedd helyett áttér a kedd-szerdai ülésezési rendre.

Mint mondta: az új ülésezési rend lehetőséget ad a frakcióknak arra, hogy a hétfőt teljes egészében a frakcióüléseknek szentelhessék. Bizottsági ülések ősztől szerdán és csütörtökön lesznek.

A parlamenti munkarend átalakításának kérdését tavaly szeptemberben vetette fel Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető.

A kezdeményezést azzal indokolta, hogy így jobban elő lehetne készíteni a törvényjavaslatokat és a frakció döntéseit, továbbá hatékonyabban tudnák megszervezni a képviselőcsoport munkáját.

Szili Katalin tájékoztatása szerint az Országgyűlés tavaszi ülésszaka február 11-étől június 23-ig tart, június 15-ig rendes ülésszak keretében, azután még két plenáris ülésre kerül sor. A húsvét előtti héten nem lesz plenáris ülés, a bizottságok azonban üléseznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×