eur:
388.08
usd:
361.46
bux:
69030.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Vizuális ellencsapásra készül a vasúttársaság

Harmincnapos bérletet vezet be februártól a MÁV-START. A vállalat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: ezzel akarják növelni a bérleteladások és csökkenteni a bliccelések számát. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a potyázók ellen más eszközökkel is fellépnek.

Évente körülbelül 6 milliárd forintos kárt okoznak a MÁV-START Zrt.-nek és az adófizetőknek az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazók. A legtöbben a budapesti elővárosi közlekedést használók közül bliccelnek - mondta az InfoRádiónak a vasúttársaság szóvivője.

Balogh-Fazekas Anita közölte: a GfK Hungária Piackutató felmérése szerint a legtöbben azért utaznak jegy vagy bérlet nélkül, mert drágának tartják azokat. A bliccelők szerint az is probléma, hogy a havibérleteket csak az egyes hónapok elején lehetett beszerezni.

Könnyítés, szigorítás

A MÁV-START Zrt. hamarosan bevezeti a harmincnapos bérletet, amely bármikor megváltható, és ugyanannyiba kerül majd, mint egy normál havi bérlet.

Kivéve februárban: az 1-jétől 29-ig érvényes dolgozói bérleteket 25 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az utasok - mondta a vasúttársaság szóvivője.

Balogh-Fazekas Anita közölte: a vonatokon, illetve a peronokon továbbra is fokozottan ellenőrzik majd, hogy az utasoknak van-e érvényes jegyük vagy bérletük, emellett újabb vizuális kommuinikációs eszközöket vezet be a MÁV-START Zrt.

Az utasok a peronkapuknál a "Bliccelők bejárata zárva", az elővárosi vonatokon pedig a "Fizető utasoknak fenntartott kocsi" feliratokkal találkozhatnak majd - közölte a szóvivő.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×