eur:
390.63
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Újra összeszámolják a hajléktalanokat

Újra összeszámolják a hajléktalanokat a fővárosban február 2-áról 3-ára virradóra. Legutóbb 2005-ben számolták meg őket, akkor háromezren voltak Budapesten.

Önkéntesek számolják össze a hajléktalanokat Budapesten. A fővárost több mint kétszáz körzetre osztották, ezeket járják be a számlálók, akik megpróbálnak mindenkit azonosítani.

Gurály Zoltán, a Menhely Alapítvány sajtóreferense az InfoRádióban elmondta: az általuk használt módszer nemzetközileg is elfogadott.

A felmérés eredményei pedig hasznosak lehetnek a 2011-es európai uniós népszámlálás előkészítésénél is, amelynek során a fedél nélkül élőket is megszámlálják.

Legutóbb 2005-ben végeztek hasonló számlálás a hajléktalanok körében Budapesten. Akkor nagyjából háromezer embert számoltak össze az önkéntesek.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×