eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Földúton már át lehet jutni Ausztriába Fertőrákosnál

Földúton már át lehet menni Fertőrákosnál Ausztriába, de a kövesúton még mindig behajtani tilos táblába ütköznek az arra járók. Palkovics János, Fertőrákos polgármestere az InfoRádiónak elmondta: a földutat osztrák kezdeményezésre alakították ki. Azt sem tartja kizártnak, hogy a behajtást tiltó táblák hamarosan lekerülhetnek a kövesút mellől.

Osztrák kezdeményezésre kötötték össze az osztrák és a magyar határ két oldalán futó párhuzamos utakat, így földúton már át lehet menni Fertőrákosnál Ausztriába - közölte a település polgármestere.

Palkovics János kifejtette: úgy tűnik, megnyugodnak a kedélyek a kezdeti osztrák tiltakozás után, és elfogadják az Ausztriában található Fertőmeggyes vezetői is, hogy átjárhatnak a magyar oldalon lakók.

Az osztrák oldalon ugyanis attól tartottak, hogy a turisták átmennek Fertőrákosra - tette hozzá.

Korábban farönköket helyeztek keresztbe, majd oszlopok bebetonozásáról volt szó, de most szabadon átjárható az út, és egyre többen veszik igénybe - emelte ki a polgármester.

Várhatóan hamarosan a kövesút melletti behajtást tiltó táblák is lekerülhetnek - vélekedett Palkovics János. A polgármester szerint rövid időn belül az osztrák oldalon is rájönnek, hogy vélt félelmeik nem valósak, és nem történt semmi a schengeni bővítés óta, hiszen nem növekedett a bűnözés.

Ha könnyebb az átjárás, miért ne lennének nyitva a határok Fertőrákos és Fertőmeggyes, vagyis Mörbisch am See között - mondta Palkovics János.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×