eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elkábította, majd megfojtotta feleségét a tudós

Megmérgezte, majd megfojtotta válófélben lévő feleségét egy vezető brit kutató. A férfi neje halála után azt mondta barátainak: nem tudta volna kifizetni azt az összeget, amit az asszony a válásért kért.

A munkahelyéről hozta el azt a szert, egyfajta homogenizált étert, amivel elkábította, majd egy párnával megfojtotta feleségét a Doncaster Királyi Kórház vezető orvoskutatója, a 44 éves Andrew Booth.

A férfi kihívta a mentőket, akiknek azt mondta: amikor lejött az emeletről, feleségét, az 50 esztendős Lorraine-t a padlón találta, holtan.

A pár húsz évig élt együtt, két gyerekük született. 2005-ben váltak külön, azóta Andrew Booth a családi házukban lakott a gyerekekkel, míg neje egy lakásban élt a bár fölött, ahol pincérnőként dolgozott.

A férfi és neje között már szóba került a válás: Lorraine Booth 60 ezer fontot kért férjétől azért, hogy aláírja a papírokat, ám az asszony halála előtt a kutató azt mondta kollégáinak, nem tud ennyit kifizetni.

A rendőrség nem talált semmi gyanúsat

A rendőrség nem találta gyanúsnak Lorraine Booth júliusi halálának körülményeit: a nyomozók csak akkor kezdtek vizsgálódni, amikor a nő rokonai hivatalos panaszt nyújtottak be az ügyben.

Azóta már a per is folyik Andrew Booth ellen, amelynek során kiderült: a feleség úgy gondolta, hogy férje gyakran csempész olyasmit az italába, amelytől alkoholistának tűnik.

Mint kiderült, a nő jogosan gyanakodott: bár csak társaságban ivott, férje olykor olyan szert tett a poharába, amelytől sokkal ittasabbnak látszott, mint amilyen valójában volt.

Az első, kórházban elvégzett boncolás nem mutatott olyasmit, amiből arra lehetett volna gyanakodni, hogy a nő gyilkosság áldozata lett.

A megismételt vizsgálat ugyanakkor kiderítette, hogy Lorraine-t megfojtották, ráadásul a kábító hatású szer nyomait is megtalálta a szakértő, aki szerint a nő egyáltalán nem volt alkoholista.

Andrew Booth tagadja a gyilkosságot, a tárgyalás azonban folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×