eur:
390.92
usd:
366.79
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Harmincmilliós hiányt tüntetett el egy MSZP-s képviselő?

A Fidesz szerint távoznia kell a közéletből Tóth József szocialista országgyűlési képviselőnek, ha bebizonyosodik, hogy 3 évvel ezelőtt szabálytalan módon akarta eltüntetni egy önkormányzati kht. 30 millió forintos hiányát.

Az esetről a Hír TV számolt be egy birtokába került három évvel ezelőtti hangfelvétel alapján. A felvétel szerint egy szocialista politikus egy közpénzzel támogatott önkormányzati kht. hiányát akarta utólag legyártott, visszadátumozott dokumentumokkal megszüntetni.

A televízió arról számolt be, hogy a hangfelvételen Tóth József, a megyei közgyűlés volt szocialista alelnöke, jelenleg MSZP-s országgyűlési képviselő hallható.

A Hír TV honlapja azt közölte: a hanganyagot a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség is megkapta, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított nyomozást december 22-én.

A Hír TV szerint Tóth József nem ismerte el, hogy köze lenne az esethez.

Az MSZP nem érzi illetékességét

Az MSZP szóvivője szerint közgyűlési alelnökként hűtlen kezelést és okirat-hamisítást nem szocialista, hanem fideszes megyei közgyűlési alelnök követett el.

Virágh László ügyéről a Fidesznek papírja is van, mert másodfokon már döntött a debreceni ítélőtábla - tette hozzá Nyakó István.

"Ha a Fidesznek és házi televíziójának a mai bombasztikus bejelentéssel az volt a célja, hogy saját ügyeiről elterelje a figyelmet, akkor ezúttal is kudarcot vallott" - fogalmazott a szóvivő.

A szocialista politikus hangsúlyozta: ha Tóth Józseffel kapcsolatosan bárkinek valamilyen gyanúja van, forduljon az eljáró nyomozó hivatalhoz, ahol már folyik a vizsgálat.

Várjuk meg ennek a végeredményét, erről az ügyről utána tudunk bármit mondani - közölte Nyakó István.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×