eur:
400.63
usd:
362.52
bux:
73347.1
2024. október 2. szerda Petra

Pauk György karácsonykor búcsúzik a színpadtól - programajánló

Templomi koncertek és teltházas Diótörő-előadások jellemzik a karácsonyi komolyzenei kulturális kínálatot.

Szenteste, 23 órakor karácsonyi koncertet ad két orgonaművész, Deák László és Kecskés Mónika a Belvárosi (Pesti) ferences templomban - mondta az InfoRádiónak a fidelio.hu főszerkesztője.

December 25-én, a Belvárosi Szent Mihály templomban, az ünnepi szentmisén Mozart d-dúr Misse brevise hangzik el. Ugyanezt a darabot hallhatják azok, akik a Szent István Bazilika zenés szentmiséjére látogatnak el délelőtt 10 órakor - közölte Zsoldos Dávid.

Hegedűverseny, Diótörő

Karácsony második napján már több program várja az érdeklődőket: a december 26-i rendezvények közül a legjelesebb a világhírű, magyar származású hegedűművész, Pauk György búcsúkoncertje a Zeneakadémián.

A művész Bartók 2. hegedűversenyével köszön el a közönségtől, a koncerten közreműködik a Fischer Iván vezényelte Budapesti Fesztiválzenekar - tette hozzá a programajánló oldal főszerkesztője.

Pauk György nemcsak szerdán, hanem csütörtökön és pénteken is ad még koncertet: az előbbit ugyancsak a Zeneakadémián, az utóbbit pedig a Művészetek Palotájában - tájékoztatott Zsoldos Dávid.

A Diótörőre a karácsonyi ünnepek alatt már nem lehet jegyet kapni. A fidelio.hu főszerkesztője szerint jobb, ha az érdeklődők már október elején felveszik a kapcsolatot a színházakkal.

Különlegességek

December 30-án a Belvárosi Szent Mihály templomban Vivaldi talán legnépszerűbb művét, A négy évszakot adja elő a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamaraegyüttese - fűzte hozzá Zsoldos Dávid.

Szilveszter napján a Szent István Bazilika zenés szentmiséjén Palestrina Alma Redemptroris Mater című műve, valamint Halmos László Te Deuma hangzik el a bazilika énekkara és Koloss István orgonaművész közreműködésével - mondta a fidelio.hu főszerkesztője.

Zsoldos Dávid a vidéki programok közül egy december 30-i, győri hangversenyt emelt ki: a Richter teremben a Bolero Fúvósegyüttes ad szilveszteri koncertet. A repertoárban szerepel Mozart Varázsfuvolájának nyitánya, valamint Richard Strauss, Dvorák és más zeneszerzők művei.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Jelentős romlás van a nemzetközi hangulatban, a Fed jelzései után a geopolitikai fejlemények is megmozgatták a devizapiacot. A rossz hangulatban a tőzsdék esnek, és a környezet most nem kedvez a forintnak sem. De ezen túlmenően egyedi magyar okok és több technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a forint euróval szembeni árfolyama ma másfél éves mélypontra esett, és átvitte a 400-as szintet. A forint árfolyamának alakulása fontos témája lesz a Portfolio makrogazdasági konferenciájának, amelyre itt tudsz jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×