eur:
389.32
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Változás a finanszírozási gyakorlaton

Az Államadósság Kezelő Központ jövőre változtat a korábbi évek finanszírozási gyakorlatán, mivel csökken az államháztartás bruttó és nettó finanszírozási igénye - mondta Borbély László András általános vezérigazgató-helyettes.

A változó finanszírozás részeként csökken a forintban történő bruttó kibocsátás, növekszik viszont a devizában történő bruttó finanszírozás.

A hosszú távú állampapírok piaca is bővül, csökken viszont a diszkont kincstárjegyek kibocsátása.

Borbély László András azt mondta: az idei 7103 milliárd forint bruttó értékesítéssel és hitelfelvétellel szemben jövőre várhatóan 6 százalékkal kevesebb, csak 6.850 milliárd forint összegű kibocsátás történik majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×