eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy titokzatos mondat Zsanett-ügyben

Az InfoRádió értesülése szerint a Zsanett-ügyben eljáró ügyészség az erőszakos közösülés tárgyában bűncselekmény hiányában, vesztegetés tárgyában pedig bizonyítottság hiányában megszüntette az eljárást a meggyanúsított rendőrök ellen. Az értesülést megerősítette az egyik gyanúsított ügyvédje, Magyar György is, hangsúlyozva: a döntés nem jogerős.

Az egyik rendőr ügyvédje, Magyar György az InfoRádió értesülését megerősítve elmondta: hétfő délelőtt vették kézhez azt a határozatot, amelyben megszüntették a nyomozást és ezzel a büntetőeljárást az öt gyanúsított rendőrrel szemben.

Az ügyvéd elmondta: az erőszakos közösülés tárgyában bűncselekmény, vesztegetés gyanújában pedig bizonyítottság hiányában megszüntette az eljárást a meggyanúsított rendőrök ellen.

"Hangsúlyozni kell, hogy ez a határozat nem jogerős, a kézbesítéstől számított nyolc napon belül panasszal lehet ellene élni a Fővárosi Főügyészséghez. Megmondom őszintén, nagy meglepetés nem ért a határozat kézhezvételekor, hónapok óta ezt mondtam, erre számítottam. Nem szabad azonban előre inni a medve bőrére, még csak a csatát nyertük meg, nem a háborút" - mondta az InfoRádiónak Magyar György.

Az ügyvéd arra számít, hogy a sértett és jogi képviselője folytatni kívánja majd az ügyet. "Ez nem feltétlenül a mi sikerünk, inkább mások kudarca" - tette hozzá Magyar György.

Panasszal él a lány ügyvédje

E. Zsanett ügyvédje az InfoRádiónak elmondta, az erőszakos közösüléssel kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség határozata azt jelentené, hogy a körülmények teljes körű feltárása után arra a megállapításra jutott: ami történt, nem bűncselekmény.

Tuza Péter úgy véli: a szervezet nem indokolhatta volna a nyomozást megszüntető határozatot a bűncselekmény hiányával, hiszen éppen az ügyészség utal arra, hogy egyes bizonyítási eszközök alátámasztják azt.

Az ügyvéd panasszal él a megszüntető határozat ellen, amelynek tartalma, mint mondta, csak tovább erősíti álláspontját: eszerint E. Zsanett ügyét mindenképpen bíróságnak kell elbírálnia.

Egy bonyolult ügy

E. Zsanett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol ketten megerőszakolták.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével gyanúsított meg, majd a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt szeptember 12-én vádat emelt az ügyben.

Magyar György, az egyik rendőr ügyvédje azt mondta: a szakvélemény kizárja azt, hogy bármilyen összefüggés lenne a rendőrök és Zsanett között.

Tuza Péter, a sértett jogi képviseletével megbízott ügyvéd azonban úgy vélte: a legelső DNS-szakértői vizsgálat azt rögzíti, hogy mintegy 29 szőrképlet állt a szakértők rendelkezésére, viszont a vizsgálatban ebből csak 17-et adtak át nekik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×