eur:
389.74
usd:
362.84
bux:
68036.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Matolcsy: Mindent másként kellene csinálni

Magyarország legnagyobb kockázata, hogy a jelenlegi gazdasági bajok felzárkózási válsággá érnek össze - mondta a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet igazgatója. Matolcsy György a Vállalkozók Napján rendezett gazdasági fórumon több szempontból is bírálta a kormány gazdaságpolitikáját.

Magyarország beékelődik a dinamikusan fejlődő Ázsia és a legfejlettebb piacok közé, ezért nem sikerül a gazdasági felzárkózás - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet igazgatója.

Matolcsy György - önmagát ellenzéki közgazdászként megjelölve - azt mondta: mindent másként kellene csinálni. Szembe kell nézni azzal, hogy gyenge a kis- és középvállalkozói kör és erős a multinacionális vállalati szektor, a gond pedig az, hogy a kettő nem tud összekapcsolódni, nem épülnek integrációs hidak, ezért alakult ki a magyar gazdaság duális szerkezete - tette hozzá.

Az ellenzéki közgazdász szerint a magyar gazdaság problémája az, hogy adósságcsapdában van, nincs kijelölt eurócsatlakozási dátum, valamint rossz a Nemzeti Fejlesztési Terv.

Matolcsy György kijelentette: a vállalkozók számára az egyik legsürgősebb lépés a teljes körű adóreform lenne, de a jelenlegi politikai vezetés elképzelései, illetve a jogszabályok alapján 2008-ban nem várható nagyobb változás, legfeljebb 2009-2010-ben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×