eur:
388.46
usd:
360.87
bux:
68625.9
2024. május 7. kedd Gizella

Jövő tavasszal ismét emelkedhet a gáz ára

A Népszabadság információi szerint a kormány szakértői jövő áprilistól a januárihoz képest 7,5 százalékos gázáremelést tartanának szükségesnek. Júniustól a vágtázó importár-növekedés ellenére akár árcsökkenés is bekövetkezhet.

Még nem kérelmezte Zuschlag János ügyvédje az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított szabadlábra helyezését - közölte a Magyar Nemzettel Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes, akitől a lap megtudta: az ügyben a meghallgatások még tartanak, és nem zárható ki, hogy akár március közepéig elhúzódik majd a nyomozás.

Félsiker. Egyelőre ilyen eredménnyel járt a közigazgatási szervezetek átalakítására irányuló kormányzati szándék, amely még tavaly nyáron fogalmazódott meg - írta a Világgazdaság.

Az akkori kormányhatározat teljesítésének felülvizsgálatáról ma számol be a kabinet. A becslések szerint a megtakarítás 50 milliárd forint körül alakulhat. A sikerek közé tartozik, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, a Foglalkoztatási Szolgálat, a nyugdíj-biztosítási igazgatóságok, valamint az adóhatóság regionális formában működik tovább.

A tavaly őszi rendőri túlkapások miatt százmilliós nagyságrendű lesz az összes kárigény - olvasható az Indexen. Fejenként több millió forintot fizethet az állam az ártatlanul előzetes letartóztatásban töltött napokért-hetekért is. A cechet az adófizetők állják.

Sikeresen megvalósult a vezetőváltás, javult a monetáris tanács, a menedzsment és a stáb közötti kommunikáció, de kudarcnak tekinthető, hogy jövőre nem valósul meg az árstabilitás - értékelte első, csonka évét Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Portfolio.hu-nak adott interjújában.

A költségvetés a vártnál magasabb elvonási szint mellett stabilizálódik, euró bevezetésének céldátumról egyelőre nem érdemes beszélni - mondta a jegybankelnök.

A luxuskártyák megjelenéséről ír a penzcentrum.hu. A csúcsgazdagokat és sok esetben szándékosan a sznobokat célzó luxuskártyák fejlődésének egyik legérdekesebb jellemvonása, hogy mára a plasztikoknak a számos "megszokott" státusszimbólumként kínált előny mellett közel kell hozniuk a sokak számára elérhetetlennek tűnő sztárokat a kártyabirtokosokhoz.

Magyarországon is megjelentek ezek a premier kártyák; a koncepciót két kereskedelmi csatorna indította el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×