eur:
390.72
usd:
364.96
bux:
68327.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Vaddisznók fosztogatják a budai erdőknél élőket

A tavalyi enyhe tél miatt elszaporodtak a vaddisznók a budai hegyekben. A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai soha ennyi kismalacot nem fogtak még be, mint idén, az állatok ugyanis már az erdőszéli házak kertjeit fosztogatták.

A tavalyi enyhe tél miatt minden újszülött vadmalac életben maradt a Pilisi Parkerdő területén. Az időjárás miatt táplálék is bőven akadt még tavaly, mostanra azonban az erdőben fellelhető makk már nem elég a vaddisznóállománynak.

Az állatok ezért esténként vagy hajnalban a környező házak kertjeit fosztogatják, feltúrják a gyepet, és megeszik, amit ott találnak - mondta az InfoRádióban a parkerdő szóvivője, Lomniczi Gergely. A változatos étrendre vágyó malacok előszeretettel dézsmálják meg például a házaknál tartott gyümölcsöket.

Az erdészek évente legfeljebb 10 kismalacot fognak be, hogy kordában tartsák az állományt. Idén azonban 68 disznót kellett begyűjteni. Ezeket átszállítják más erdőkbe, ahol nem okoznak gondot.

Az állatok egyébként a kirándulókra nem veszélyesek, az erdőben bárki nyugodtan sétálhat - mondta Lomniczi Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×