eur:
390.97
usd:
366.85
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Elkészült, de nincs kész: az Örs vezér tér rejtélyei

Elkészült, még sincs kész a 2-es metró Örs vezér téri végállomásának felújítása. Molnár Gábor, a BKV főmérnöke elmondta: a kivitelező készre jelentette a munkát a november 30-i határidőre, és az állomást lehet használni. Az, hogy a munkások még mindig dolgoznak, azért van, mert a vállalkozó a 28 napos átadás-átvételi eljárás közben még pótolhatja a hiányokat.

November 30. volt a metró Örs vezér téri végállomásának átadási határideje, és a felújítást végző vállalkozó készre is jelentette a munkát - közölte a BKV főmérnöke.

Molnár Gábor kifejtette: mindez azonban nem jelenti azt is, hogy el is készültek a munkák. Kezdetét vette a műszaki átadás-átvételi eljárás, amely 28 napig tart a törvény adta lehetőségek szerint - tette hozzá.

Ez alatt az idő alatt azt vizsgálhatják, hogy a vállalkozó mit végzett el, és ha hiányosságokat talál a BKV, akkor eldöntik, milyen szankciókat léptetnek életbe - hangsúlyozta a főmérnök.

Az Örs vezér téri végállomás munkájának lényegi része elkészült, az állomást balesetmentesen használhatják az utasok - fejtette ki Molnár Gábor.

A 28 napos átadás-átvételi eljárás közben a vállalkozó még pótolhatja a hiányosságokat, ám amint letelik a határidő, már nem lehet a munkákat folytatni - tudatta a főmérnök. Hozzátette: ezt követően lép életbe a kötbér.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×