eur:
390.97
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A jövő elkezdődött: még több dugó, rosszabb tömegközlekedés

Amire Budapest készül, Miskolcon már meglépték, a tömegközlekedési hálózat kurtításával igyekeztek csökkenteni a cég veszteségét. Az eredmény: kevesebb utas, kevesebb bevétel, több autós - számol be az Index. Lapszemle.

A Népszabadság azt írja, hogy ismét beigazolódni látszik a sajátosan magyar aranyszabály: csalni csak milliárdokat éri meg, a kis tételekre könnyen ráfaraghat az ember. Sarkosan fogalmazva ez az egyik nagy tanulsága a vagyonosodási vizsgálatoknak, illetve az ezekkel kapcsolatos, a Versenyképességi Kerekasztal által megrendelt felmérésnek. Jövőre azonban változhat a módszertan, legalábbis vizsgálják ennek lehetőségét az adóhatóságnál. Míg idén az ellenőrzések viszonylag nagy része indult ki az APEH céges nyilvántartásaiból és a vállalkozások adóvizsgálatából, a jövőben nagyobb szerepet kaphatnak a kézzelfogható vagyontárgyak és az ingatlanok.

A Magyar Nemzet közlése szerint nyílt levélben fordult a Tanítók Egyesülete és a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete Hiller István oktatási miniszterhez a még Magyar Bálint által bevezetett, általa tankönyvreformnak nevezett rendelet miatt. A jogszabály a többi között előírja, hogy a könyvekben hány betűből állhat egy szó, és hány szó lehet egy mondatban. A tiltakozók szerint az olvasástanítás folyamatos fejlesztése elengedhetetlen, ám ezt az igényt éppen az ilyen megszorító rendeletek teszik lehetetlenné, gúzsba kötve a szerzők és a kiadók kezét. Úgy vélik, hogy azok az előírások, amelyek kizárólag egy típusú tankönyvek megjelenését engedélyezik, velejükig fejlesztésellenesek, és gyökeresen ellentétesek a nemzeti fejlesztési alaptanterv szellemiségével.

Az Index rámutat, hogy Miskolcon már 2007-ben meglépték azt, amire most Budapest készül: a tömegközlekedési hálózat megkurtításával csökkenteni a cég veszteségét. Az eredmény: kevesebb utas, kevesebb bevétel, több autós és - ami nem volt jellemző korábban Miskolcra - forgalmi dugók. Hogy pontosan mennyit nyert ezzel a helyi tömegközlekedési cég (MVK Zrt.), még a képviselők előtt is titok. Az MVK Zrt. 15,8 százalékos teljesítménycsökkentést hajtott végre, magyarul kevesebb járművet mozgatott meg, miközben 40 százalékkal megemelte a jegyek árát. Vagyis a gyakorlatban a miskolciak egy általánosságban rosszabb szolgáltatást kaptak meg drágábban.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×