eur:
389.51
usd:
364.56
bux:
68056.62
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fegyelmi eljárás két szerencsi köztisztviselő ügyében

A felelősség megállapítására fegyelmi vizsgálatot kezdeményez Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere abban az ügyben, amely szerint az önkormányzat címzetes főjegyzője és a városfejlesztési osztály vezetője tisztséget vállaltak a BHD Hőerőmű Zrt. - a szalmatüzelésű hőerőmű építője - felügyelő bizottságában, illetve annak igazgatóságában.

A polgármester sajtóközleményében arról számolt be, hogy Bíró László címzetes főjegyző, valamint Csanádi Béla, a városfejlesztési osztály vezetője az ő tudta nélkül vállaltak tagságot a két testületben. Minderről megválasztásukat követően tájékoztatták őt. A hivatalt vezető jegyző pedig arra is kitért, hogy a két tisztség nem összeférhetetlen, erről írásban nyilatkoztak a BHD Hőerőmű Zrt-nek.

A dokumentumban Rónavölgyi Endréné úgy fogalmaz, hogy "amikor számomra is kiderült, hogy a tájékoztatás nem felelt meg az érvényben lévő összeférhetetlenségi jogszabályoknak, felhívtam a jegyző és az osztályvezető úr figyelmét az összeférhetetlenség megszüntetésére. Elmondásuk alapján a felszólításom előtt már intézkedtek, az összeférhetetlenség feloldásáról és lemondtak a cégnél vállalt tisztségükről".

A polgármester hozzátette: a soron következő testületi ülésen a körülmények tisztázására, a felelősség megállapítására fegyelmi vizsgálatot kezdeményez, amelyhez kéri az önkormányzat tagjainak támogatását.

Hangsúlyozta: a BHD Hőerőmű Zrt. által Szerencsen épülő első szalmatüzelésű erőmű építési engedélyeztetését nem a szerencsi építési hatóság adta ki, hanem az erre illetékes Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal, a két tisztviselő nem vett részt az erőmű - egyébként teljesen szabályos - engedélyeztetési eljárásában.

Bíró László az MTI-vel közölte: a történteket "szakmai bakinak" tartja, ugyanis az összeférhetetlenség ide vonatkozó jogszabályaival kapcsolatban maga is hibás információt kapott. Amikor ez kiderült, azonnal kilépett a társaság felügyelő bizottságából, amelynek egyébként alig három hétig volt tagja és azért pénzt nem kapott. Csanádi Bélát nem sikerült elérni.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×