eur:
390.82
usd:
366.55
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"A szocialista képviselőket nem lehet megvenni"

Az MSZP frakcióvezetője szerint senkit nem lehet a szocialista képviselőcsoportból megvenni. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak nyilatkozva elképesztőnek nevezte Gaskó István felajánlását, hogy a Liga kifizeti azoknak a szocialista képviselőknek a büntetését, akik nemmel szavaznának az egészségbiztosítási törvényjavaslatra.

"Eddig sem aggódtam azon, hogy december 17-e nem lesz-e a koalíciós szakítópróba nagy napja" - jelentette ki az InfoRádiónak Lendvai Ildikó, aki szerint elsősorban arra törekedtek, hogy sikerüljön egy működőképes, a szolidaritást erősítő egészségbiztosítási modellt kialakítani.

"Úgy látom, hogy ez sikerült" - hangsúlyozta az MSZP frakcióvezetője, aki Gaskó István javaslatával kapcsolatban kijelentette: már az alapötlet is elképesztő.

A szocialista frakció kikéri magának a feltételezést, hogy a szavazataik pénzért eladóak. "Ezt a köznyelvben vesztegetésnek hívják" - húzta alá a politikus, aki szerint fordítva sült el a Liga vezetőjének kezdeményezése, mert mindenkit megerősített abban, hogy nem akar pénzért szavazatót áruló színben feltűnni.

Az egészségbiztosítási törvény nem lesz bizalmi szavazás Gyurcsány Ferenc kormányfőről - tette hozzá Lendvai Ildikó.

Gaskó: ez nem kenőpénz

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint viszont nem kenőpénzt ajánlottak fel a félreszavazó képviselőknek, a felajánlásuk csak helyreállítaná az egyensúlyi állapotot.

"Olyan helyzetet szeretnénk teremteni, hogy a szocialista frakció tagjainak ne kelljen anyagi kockázatot vállalniuk, ha a lelkiismeretük szerint nemmel szavaznának" - mondta az InfoRádiónak Gaskó István, aki hozzátette: a százezer forintot az MSZP-nek ajánlják fel, hogy eltűrje, hogy a képviselői nem úgy szavaznak, ahogyan parancsba adják nekik.

A kompenzációt természetesen csak az kaphatja meg, aki igazolja, hogy a szavazata miatt befizette az MSZP pénztárába a büntetést - tette hozzá a szakszervezeti vezető, aki szerint Lendvai Ildikónak azon kellene elképednie, hogy egy polgári demokráciában az a parlamenti képviselő, aki nem a pártfegyelem szerint voksol, százezer forintos büntetést kénytelen kifizetni.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×