eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Az ötmilliós őszödi kormánytanulmány titkai

A Miniszterelnöki Hivatal 5 millió forintért készíttetett el egy tanulmányt a kormányfő őszödi beszédének médiavisszhangjáról. Sajtóinformációk szerint azonban a dokumentum jórészt plágium, a még közbeszerzési pályázat nélkül kifizethető összegért a készítők a már korábban elkészült jelentésekből ollóztak.

Budai Bernadett kormányszóvivő az InfoRádió megkeresésére annyit mondott: sokat tanultak a jelentésből. De hogy pontosan mit, azt inkább megtartotta magának.

Az abban szereplőkről pedig azt mondta: semmilyen módon nem vizsgálják a tanulmány tartalmi összetételét. Szerinte az azt készítő Inno-Res Kht. megalapozottan tud ilyen jelentést készíteni.

Elmondta azonban, hogy a Miniszterelnöki Hivatal és a Kormányszóvivői Iroda sajtócsapatának nincs kapacitása egy átfogó elemzés elékészítésére, ezért kértek fel külső szakértőt erre.

Arra a kérdésre, hogy a Gönczöl-bizottság és az Országos Rádió és Televízió Testület által elkészített tanulmányok után miért volt szükség egy harmadikra, ráadásul 5 millió forintért - azaz pontosan annyiért, amekkora összeg esetében még nem kell közbeszerzési pályázatot kiírni -, Budai Bernadett azt felelte: tudomása szerint a beszéd médiavisszhangját még senki sem vizsgálta.

Ha meg akarja hallgatni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök őszödi beszédét, kattintson ide.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban, miután Izrael kedd hajnalban a határt átlépve "korlátozott hadműveletet" indított a síita milícia infrastruktúrájának felszámolására, hogy ne támadhassa az észak-izraeli településeket - közölte az izraeli hadsereg (IDF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×