eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fodor: Erős pozíció a jövő nemzedékek országgyűlési biztosáé

Az adatvédelmi biztoséhoz hasonló jogkörökkel bíró országgyűlési biztos lesz a parlament által hétfőn elfogadott jövő nemzedékek ombudsmanja - mondta az InfoRádiónak a környezetvédelmi miniszter. Fodor Gábor hozzátette: az új poszt létrejöttével megszűnik az általános ombudsman-helyettesi pozíció.

Megkezdheti munkáját a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, a posztot ötpárti megállapodással hozta létre a Parlament - mondta az InfoRádiónak a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

Fodor Gábor közölte: a zöldombudsmani poszt az általános helyettesi helyébe lép, így az a költségvetés, amely az országgyűlési biztosok rendelkezésére áll, az új ombudsman számára is hozzáférhető lesz.

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa pozíció viszonylag erős, nagyjából olyan, mint az adatvédelmi biztosé, korlátozott mértékben, a szükséges jogszabályok betartásával üzleti titkokat is nyilvánosságra hozhat - tette hozzá a miniszter.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×