eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem támogatja Laborc Sándor kinevezését az Országgyűlés illetékes bizottsága

Nem támogatta Laborc Sándor kinevezését a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójává az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A testület fideszes, kereszténydemokrata és MDF-es tagjai nemmel szavaztak, a szabad demokraták tartózkodtak, és csak a szocialisták támogatták a jelöltek. Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter azt mondta: ha Laborc Sándor C-típusú átvilágítása megnyugtatóan zárul, akkor kinevezi a jelöltet.

Korábban a Fidesz kockázatosnak nevezte a Nemzetbiztonsági Hivatalt jelenleg megbízott főigazgatóként irányító Laborc Sándor kinevezését, mert a jelölt az egykori Szovjetunióban, az orosz állambiztonsági egyetemen végezte tanulmányait.

Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja akkor azt mondta: méltatlan egy demokratikus NATO-tagországhoz, hogy biztonsági szolgálatának élén a régi kor embere álljon.

Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke erre válaszul azt mondta: Laborc Sándornak 2000-ben az APEH-rendorségnek nevezett testületnél ajánlott állást az Orbán-kormány, miután távozott az Információs Hivatal éléről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×