eur:
389.53
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megszűnik a nyugdíjasbérlet a BKV-nál

Megszűnik a helyközi nyugdíjasbérlet a BKV-nál, mert a gazdasági minisztérium jövő évtől nem támogatja tovább ezt a tarifaformát - a többi között erről volt szó a fővárosi kabinet ülésén. A városvezetés támogatta emellett, hogy 800 forintról a tízszeresére, 8000 forintra növekedjen a teherautók behajtási díja Budapesten.

A fővárosi kabinet hétfői ülésén támogatta azt a finanszírozási szerződést, amely szerint a gazdasági minisztérium jövőre 587 millió forinttal járul hozzá a Budapest közigazgatási határán túl érvényes tanuló HÉV-bérletek árához - mondta az InfoRádiónak Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Elhangzott ugyanakkor az is, hogy a GKM a helyközi nyugdíjas bérletek támogatását megszünteti.

Így tehát az a mintegy négyezer 60 és 65 év közötti utas, aki nyugdíjas ugyan, de még nem jár neki a 65 év fölötti utasokra érvényes ingyenes utazási lehetőség, várhatóan többet fizet majd a helyközi bérletért, mint eddig.

A városvezetés támogatta azt az előterjesztést, amely szerint a 3,5 tonnásnál nehezebb teherautók behajtási díja a jelenlegi havi 800 forintról a tízszeresére, 8.000 forintra növekedjen.

A díjat a jövőben nem cégenként, hanem rendszámonként kell befizetni. Előfordult ugyanis olyan társaság, amely eddig két teherautóra váltott engedélyt a tulajdonában álló mintegy 200 kamion helyett.

Az engedélyeket a jövőben szigorúbban ellenőrzik majd. A városháza évi mintegy egymilliárd forint pluszbevételre számít a változások nyomás, amit mélygarázsok, parkolóházak építésére szán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×