eur:
389.37
usd:
364
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Leszavazták a GKM államtitkárát

Az Országgyűlés nem fogadta el Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára válaszát, amelyet Firtl Mátyás (KDNP) interpellációjára adott.

A kereszténydemokrata képviselő az decemberben bekövetkező schengeni határnyitás kapcsán arról beszélt, hogy a határ menti településeket a szomszédos országokkal gyakran semmilyen, vagy csak használhatatlan utak kötik össze. Firtl Mátyás azt akarta megtudni, mikorra várható az utak rendbetétele.

Garamhegyi Ábel elismerte, hogy a megszakított közlekedési kapcsolatokat újjá kell építeni, szavai szerint csak az a kérdés merül fel, melyeket, mikor és miből.

Hozzátette: a kormány már eddig is számos intézkedést hozott és számos előkészületet tett.

Válaszát az Országgyűlés nem fogadta el. A Ház 136 igen, 140 nem szavazattal, tartózkodás nélkül utasította el a választ.

Világosi Gábor levezető elnök bejelentette, hogy a kérdést kiadja a gazdasági és informatikai bizottságnak.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×