eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kormányellenes támadás a taszári akáccserje?

Akáccserjék nőnek Magyarország második legkorszerűbb repterének kifutóján - panaszkodik Kaposvár polgármestere, aki úgy véli: a térség számára háromezer új munkahelyet jelentene, ha Taszáron egy cargo bázis jönne létre. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerint kormányellenes támadásról van szó.

A taszári légi bázist öt éve nem használják, az állam pedig kivonult a reptér működtetéséből - mondta az InfoRádióban Szita Károly.

Kaposvár polgármestere azt kifogásolja, hogy az állam nem mond le a reptér tulajdonlásáról, de nem is tesz semmit azért, hogy az ország második legkorszerűbb reptere kihasználható legyen.

Szita Károly hangsúlyozta: ígéretet még soha semmire nem kaptak, a kormányzati tisztviselők hangzatos kijelentéseit azonban már nem egyszer hallották arról, hogy a területen egy cargo bázist lehetne létrehozni.

A Somogy Megyei Önkormányzat és Kaposvár ezt szívesen megvalósítaná, hiszen a létesítmény csaknem háromezer embernek adna munkát.

Költenek is a reptér fejlesztésére 1,6 milliárd forintot, ha végre megfelelő választ kapnának a kormánytól arra, mi a szándéka a légi bázissal.

Az államtitkár kormányellenes támadást emleget

Kormányellenes támadásnak tartja a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikában közreműködő államtitkára a kaposvári polgármester állításait arról, hogy az állam semmit sem tesz a taszári légibázis hasznosításáért.

Kolber István az InfoRádióban elmondta: már az sem igaz, hogy öt éves probléma lenne, hisz a bázist 2005 végén zárták be.

Az államtitkár közölte: jelenleg a hasznosítási pályázat előkészítése folyik. Taszárt kétfordulós nemzetközi pályázaton hirdetik majd meg.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×