eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Ahol a daganatos betegek a legjobb ellátást kapják

Központosítaná a daganatsebészetet a Sebészeti Szakmai Kollégium. A szakemberek az erről szóló javaslatot eljuttatták az egészségügyi tárcához. Az úgynevezett onkosebészeti centrumokban a betegek a lehetőségekhez mérten a legszínvonalasabb ellátáshoz jutnának.

A Sebészeti Szakmai Kollégium elnöke szerint régiónként egy központra, és mellette három onkosebészeti centrumra lenne szükség ahhoz, hogy a daganatos betegek megfelelő ellátást kapjanak.

A szakmai szervezet már hónapok óta dolgozik a javaslatán, amelynek célja, hogy csak olyan helyeken végezzék el a daganatos betegek gyógyítását, ahol ennek a szakmai és az infrastrukturális feltételei is megvannak.

A tevékenység végzését akkreditációhoz kötnék, jelenleg ugyanis több olyan intézményben is végzik ezeket, ahol valójában nincs meg hozzá a megfelelő szaktudású orvos vagy az ellátáshoz szükséges műszer.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×