eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Több mint félezer új taggal gyarapodott a Magyar Gárda

Rendbontás nélkül ért véget a Magyar Gárda avatási rendezvénye vasárnap Budapesten a Hősök terén. Az eseményen több mint 500 gárdistát avattak fel.

Néhányezres tömeg előtt tett esküt az újabb, ezúttal több mint 500 gárdista Budapesten a Hősök terén. Az eskütevők között egyébként csaknem 50 nő is volt. Az eseményen - ellentétben az augusztus 25-ei avatással, ahol 56 gárdista tett esküt - nem vettek részt a történelmi egyházak képviselői.

A rendezvényen felolvasták Wittner Máriának, a Fidesz országgyűlési képviselőjének köszöntő levelét, aki a gárdistákat az 1956-os forradalom méltó örököseinek nevezte.

Usztics Mátyás színész, a Magyar Gárda tiszteletbeli főparancsnoka beszédében úgy fogalmazott: a Magyar Gárda annak az akaratnak a bejelentése, hogy Magyarország sorsát a magyarok intézzék Magyarországról.

Vona Gábor, a Magyar Gárda Egyesület elnöke beszédében a többi között elmondta, mindazoknak, akik ma tüntetést, vagy népszavazást akarnak, a maguk módján igazuk van, ki kell menni tüntetni, és el kell menni népszavazni, de ettől nem várható a megváltás. A nemzet megújulásáért dolgozni kell, az igaz Magyarországhoz nem elég kormány váltani, az embereknek kell megváltozni - emelte ki.

Vona Gábor kitért arra is, hogy jövő szeptembertől a Gárda népfőiskolát akar indítani, ahol a többi között magyar történelmet és rovásírást is tanítanának.

Az Árpádsávos és magyar zászlókat lengető a szimpatizánsok között rendzavarás nem történt. Volt olyan érdeklődő, aki egymagában kipával a fején nézte végig az avatást, de őt sem érte atrocitás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×