eur:
390.98
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Elhunyt Deák András országgyűlési képviselő

Hosszan tartó, súlyos betegség után 56 éves korában elhunyt Deák András, a KDNP országgyűlési képviselője.

Deák András 1951-ben született Budapesten. Iskoláit is a fővárosban végezte, a Budapesti Műszaki Egyetemen 1980-ban gépészmérnök szakon szerzett diplomát.

1968-tól a Regnum Marianum Katolikus Egyesület tagja volt. Alapítója a Nagycsaládosok Országos Egyesületének. 1989-ben lépett be a KDNP-be, 1990-ben egyéni kerületben indult a belvárosi helyhatósági választásokon. 1994. december 11-én győzött egyéni kerületében, majd Belváros-Lipótváros társadalmi megbízatású alpolgármesterévé választották.

1997. augusztus 30-án Győrben megalakított Magyar Kereszténydemokrata Szövetség ügyvezető titkára lett, majd alelnökké, végül budapesti elnökké is megválasztották.

1998-ban Fidesz-listán országgyűlési képviselőjelölt. 1998 őszén Fidesz-MDF közös budapesti listájáról bejutott a fővárosi közgyűlésbe, a közbeszerzési bizottság elnöke lett.

2004 tavaszán lett országgyűlési képviselő, miután Isépy Tamás halála miatt az országos listáról behívták a megüresedett helyre. 2004 májusától novemberig a kulturális és sajtó bizottságban dolgozott, majd a gazdasági bizottság tagja volt.

2006-ban Budapest 15. választókerületében, a XI. kerületben szerzett egyéni mandátumot. Jelenleg az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának volt a tagja. Betöltötte a párt frakcióvezető-helyettesi tisztséget, valamint a budapesti Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) elnöki tisztét is.

A politikus temetéséről a család később intézkedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×