eur:
386.99
usd:
356.31
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

A turizmusban vannak még tartalékok

A bankszektor után jelenleg a turizmus járul hozzá a legnagyobb arányban a GDP-hez. De még mindig vannak benne tartalékok - mondta az InfoRádióban a turisztikai szakállamtitkár.

A turisztikai ágazatban vannak tartalékok: a kormány fejlesztési terve szerint a jelenlegi 8 és fél százalékkal szemben 2013-ra a nemzeti össztermék 10 százalékát a turizmus termelné - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára.

Kovács Miklós hangsúlyozta: a 400 ezer embernek munkát adó ágazatban bőven vannak még tartalékok.

A turisták által igénybevett szolgáltatások mennyiségét lehet még növelni, a minőségét lehet még javítani - tette hozzá.

A nemrég kinevezett szakállamtitkár az egyik legfontosabb feladatának a turizmustörvény normaszövegének elkészítését tartja.

Mint mondta, a turizmus által használt erőforrásokat, mint például a természeti vagy a muzeális értékeket, a fenntarthatóság figyelembevételével hosszú távon meg kell őrizni.

Ezt is garantálhatja a törvény, valamint elősegítheti a más ágazatokkal való együttműködést - hangsúlyozta Kovács Miklós.

Hanganyag: Szûcs Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×