eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Negyedével nőhet a minisztériumi szakmai vezetők fizetése

Versenyképesebbé tenné a minisztériumi osztályvezetők, főosztályvezetők és szakállamtitkárok fizetését a kormányzat. A tervek szerint két év alatt átlagosan 13, majd 11 százalékkal emelkedne az érintett vezetők fizetése.

A kormányszóvivő az InfoRádióban elmondta: a cél az, hogy emelkedjen az osztályvezetők, főosztályvezetők és a szakállamtitkárok fizetése, akik jelenleg a magánszférában hasonló munkakörökben dolgozóknál lényegesen kevesebbet keresnek.

Budai Bernadett kérdésre válaszolva elmondta: az érintett minisztériumi vezetők még az emelés után is csak a magánszférabeli keresetek alsó tíz százalékához zárkóznak fel, ismét a hasonló felelősségi és munkakört figyelembe véve.

A szóvivő szerint például egy szakállamtitkár keresete jelenleg bruttó hétszázezer forint körül van, míg a privát szférában kapható fizetés bruttó hárommillió forint körül mozog.

Budai Bernadett szólt arról is, hogy az emelés két év alatt valósulna meg, az első évben átlagosan 13 százalékkal, a következőben 11 százalékkal az említett minisztériumi dolgozók fizetése. Ez azt jelenti, hogy az érintettek két év múlva körülbelül 25 százalékkal kereshetnek többet, mint jelenleg.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×