eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Bevásárlóközpont, irodaházak, lakóépületek - megújul az Etele tér környéke

Győztest hirdettek a 4-es metró Etele téri végállomásának felszíni rendezésére kiírt tervpályázaton. Beleznay Éva, Budapest megbízott főépítésze, a bíráló bizottság tagja az InfoRádiónak elmondta: a végállomás őrmezei oldalán várhatóan bevásárlóközpont és irodanegyed épül.

A 4-es metró Etele téri végállomásának és a Kelenföld-Etele tér intermodális csomóponthoz kapcsolódó városfejlesztési ötletpályázat nyertese a Műhely Zrt. - mondta az InfoRádiónak Budapest megbízott főépítésze.

Beleznay Éva közölte: a győztes pályázat tervei jó kapcsolatot biztosítanak az Õrmező és az Etele tér alatt.

A pályázatban szerepel egy, a földszint alatt a MÁV-peronok és a metró összekötését biztosító aluljárórendszer, valamint egy felüljáró, amely lehetővé teszi a gyalogos és kerékpáros közlekedést.

Süllyesztett térrendszer

A pályázat készítői az Etele téri oldalra egy süllyesztett térrendszert terveztek, ide kapcsolódnak a környező területek lakó- illetve szolgáltató épületei, illetve a később megépítendő MÁV-BKV irodaház - tette hozzá.

Az őrmezei oldalon megmaradnának a jelenleg is működő sporttelepek, valamint az oktatási központ, ide a pályázat "lakott területi egységet", míg a Budaörsi úti bevezető szakaszra irodaépületeket tervez - magyarázta a főváros megbízott főépítésze.

Ha valaki a 4-es metróról Õrmező felé akar majd közlekedni, néhány száz métert kell megtennie, csaknem a MÁV területéig kell majd eljutnia, hogy felszállhasson a közös BKV- és Volán-pályaudvaron elérhető járművekre - mondta Beleznay Éva.

A tervek nagy része a metróberuházással egy időben valósul meg: az összesen 450 ezer négyzetméternyi területen bevásárlóközpont, a Budaörsi út felé eső 100 ezer négyzetméteren pedig irodák, szállodák, néhány lakóépület és konferenciaközpont épül - fűzte hozzá.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×