eur:
385.48
usd:
355.1
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Nemet mondott az SZDSZ Gyurcsánynak

Továbbra sem támogatja az SZDSZ Gyurcsány Ferenc népszavazási kezdeményezését, de fontosnak tartja a miniszterelnök által felvetett témákat - mondta a liberális párt Országos Tanácsának elnöke a testület vasárnapi ülése után.

Az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke az InfoRádióban elmondta: álláspontjuk szerint nem népszavazáson kell dönteni a párt- és kampányfinanszírozásról, illetve a képviselői összeférhetetlenség ügyében, hanem ötpárti megegyezés és mielőbbi átfogó törvénymódosítás szükséges.

Gulyás József hozzátette: pártja azt szeretné, ha az új szabályok már a Fideszhez köthető népszavazás előtt életbe lépnének, hiszen így már annak kampánya is átláthatóvá válna.

A kormányfő és az MSZP hétfőn az Országgyűlés elé terjesztett indítványai alapján 2011-től országgyűlési képviselő nem lehetne vezető tisztségviselő az önkormányzatokban, átláthatóbbá válna a pártok támogatása, rövidítenék és olcsóbbá tennék a kampányt, a parlamenti képviselők pedig csak számla ellenében kapnának költségtérítést.

A javaslatok között a Fidesz kezdeményezésére szerepel a kormánytagok jövedelmi helyzetének átláthatóságát célzó elképzelés is.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×