eur:
385.32
usd:
354.75
bux:
68126.41
2024. május 21. kedd Konstantin

Demszky: Nem emelkedik jövőre a távfűtés alapdíja - a nap hírei

Az SZDSZ országgyűlési képviselői nem fogják aláírni a kormányfő, illetve az MSZP-frakció népszavazási kezdeményezését. Nem emelkedik jövőre a távfűtés alapdíja Budapesten. Öngyilkos lett egy fiatalkorú elítélt a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében. A nap legfontosabb hírei, 2007. október 14-én, vasárnap.

Az SZDSZ nemet mond

Az SZDSZ országgyűlési képviselői nem fogják aláírni a kormányfő, illetve az MSZP-frakció népszavazási kezdeményezését, és a frakció nem voksol a népszavazás megtartására. Ezt a liberális párt elnöke jelentette ki az SZDSZ Országos Tanácsának budapesti ülése után.

Kóka János hozzátette: az SZDSZ Országos Tanácsa ugyanakkor támogatja Gyurcsány Ferencnek a politika megtisztítására tett javaslatait, hiszen azok tartalmával egyetért. A politikus elmondta: azt szorgalmazzák, hogy ezekről ötpárti tárgyalásokon állapodjanak meg.

A miniszterelnök szombaton jelntette be, hogy az MSZP-frakció hétfőn benyújtja az Országgyűlésnek a politika megtisztulását célzó javaslatait, és ezzel egy időben ezekről népszavazást kezdeményez. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: ha az öt parlamenti párt meg tud állapodni, akkor a népszavazási kezdeményezésüket visszavonják.

A Fidesz továbbra is Veres menesztését követeli


A Fidesz szerint a közélet kifehérítését a pénzügyminiszter menesztésével kellene kezdeni. Balsai István, az ellenzéki párt képviselője szombaton azt mondta: Veres János a '90-es évek elején résztulajdonosa és ügyvezetője volt annak a cégnek, amely szabálytalanul igényelt vissza 55 millió forint áfát.

A miniszterelnök a hétvégén az állításra úgy reagált: nem válik meg pénzügyminiszterétől, mivel a korábban lefolytatott hatósági vizsgálatok egyike sem utalt Veres János érintettségére.

Demszky a távhődíjakról


Nem emelkedik jövőre a távfűtés alapdíja Budapesten - jelentette be a főpolgármester. Demszky Gábor hozzátette: a fővárosi önkormányzat a következő években egy olyan programot kíván megvalósítani, amelynek eredményeként jelentősen csökkenhetne a távfűtés ára.

A szabad demokrata politikus azt mondta: azokban a társasházakban, amelyek részt vesznek a programban, a lakók legkevesebb tíz százalékos fűtési alapdíjcsökkentést érhetnek el.

Hozzátette: az SZDSZ Országos Tanácsa arról döntött, hogy a fővárosban 22 millió forint értékűre terveztt projektet más városokra is kiterjesztik.
Új erőmű Nyíregyházán

Kombinált ciklusú erőművet avattak Nyíregyházán. A létesítmény 68 megawatt hő- és 47 megawatt villamos energiát állít elő. Árammal látja el a szabolcsi megyeszékhelyet és környékét, emellett csaknem 17 ezer távfűtéses lakásnak és ezer ipari fogyasztónak termel hőt.

Az A E.ON Energie AG 12,8 milliárd forintos beruházásával elkészült erőműnek köszönhetően várhatóan csökken a távhődíj Nyíregyházán.

Öngyilkos lett egy fiatalkorú Tökölön


Öngyilkos lett egy fiatalkorú elítélt a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében - közölte a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.

Csere László elmondta: az elítélt lepedőcsíkokból sodort kötéllel a zárka fűtéscsövére akasztotta fel magát, az esetet zárkatársa jelentette. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Emlékezés a meggyilkolt tanárra


Az egy évvel ezelőtt Olaszliszkán meggyilkolt tiszavasvári tanárra emlékeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. A Szögi Lajos tiszteletére állított emlékműnél virágot helyeztek el és mécsest gyújtottak hozzátartozói, kollégái és tanítványai.

Egy éve, 2006. október 15-én két gyermeke szeme láttára verték halálra a 44 éves tanárt, miután Olaszliszkán autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki horzsolásokkal úszta meg a balesetet.

A rendőrség a múlt héten fejezte be az ügyben fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott nyomozást, és megküldte vádemelési javaslatát a megyei főügyészségre. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette gyanújával nyolc embert helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság.

Megmérgezett lovak Miskolcon


Tizenegy hátasló tetemét találták meg egy miskolci lovardában - értesült a HavariaPress. A kár több millió forint.

A borsodi megyeszékhely Pacsirta utcai lovardájában tizenegy állat pusztult el szombat éjjel, a lovakat valószínűleg megmérgezték. A tetemeket állatorvos vizsgálja. Ha a szándékos mérgezés ténye beigazolódik, a rendőrség nyomozást indít az ügyben.

Rice Izraelbe utazott


Tel-Avivba érkezett az amerikai külügyminiszter. Condoleezza Rice négynapos körutat tesz a térségben, hogy részt vegyen a közel-keleti békekonferencia előkészítésében. Tárgyal majd Ehud Olmert izraeli kormányfővel, illetve Mahmúd Abbász palesztin elnökkel is.

Moszkvában már havazott


Leesett az első hó az orosz fővárosban. Moszkvában délutánra az utcák mellett már a háztetőket és az álló autókat is néhány centiméteres hótakaró borította, mivel a hőmérséklet napközben is fagypont közelében maradt. Az előrejelzések szerint a következő napokban folytatódik a hideg idő Moszkva környékén.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×