eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Gyurcsány szerint a Zuschlag-ügy volt a lélektani pillanat

A miniszterelnök bízik abban, hogy az MSZP szombati frakcióülésen megkapja a képviselők támogatását a közélet megtisztítását célzó csomagjához. Gyurcsány Ferenc a Népszabadság szombati számában megjelent interjúban arról is beszélt, hogy elfogadta a Fidesznek a kormánytagok jövedelmi átláthatóságát segítő indítványát, amelyet a másik hét ponttal együtt a parlament elé terjesztenek.

A kormányfő kijelentette: bízik a szocialista frakció támogatásában, és jobban szeretné, ha az ügyek a parlamentben dőlnének el; a közélet tisztaságát elősegítő javaslatai kapcsán nem népszavazást, hanem megoldást szeretne.

Gyurcsány Ferenc közölte: világossá kívánja tenni mindenki számára, hogy nincs társadalmi támogatottsága a privilégiumok fenntartásának.

A javaslatcsomag bejelentésének időpontjáról a miniszterelnök azt mondta: ehhez a Zuschlag-ügy teremtette meg a lélektani pillanatot, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy 1999-ben egy cikkében már sürgette ezeket a szabályokat.

A pártfinanszírozásról Gyurcsány Ferenc kifejtette: ha nyilvánosak, akkor nincs baj a támogatásokkal, a lényeg, hogy legyen világos, ki adja a pénzt.

A polgármesteri és a képviselői státus összeférhetetlenségéről a miniszterelnök elmondta: a jelenlegi rendszerben nem világos, hogy a törvényhozás nem a közvetlen helyi érdekérvényesítés, hanem az átfogó országos szabályozás döntési terepe.

A kormányfő arról is beszámolt, hogy ma már nem csak az eredetileg meghirdetett hét indítványról van szó, mert elfogadta a Fidesznek a kormánytagok jövedelmi helyzetét átláthatóságát segítő javaslatait, amelyekből hétfőre önálló törvénymódosító javaslatot készítenek, ez lesz a nyolcadik pont.

Gyurcsány Ferenc a reformokról úgy vélekedett, hogy azok nem radikálisak, hanem a helyzet túlérett, az elmúlt húsz év tétlensége miatt.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×